FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Erdélyben 150 ezer pályázat érkezett a Szülőföldön magyarul programra

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Romániában 150 ezer pályázat érkezett be a Szülőföldön magyarul nevű oktatási-nevelési programra - közölte Burus Siklósi Botond, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének (RMPSZ) elnöke - írja az MTI értesülései alapján a stop.hu.A pedagógusszövetség elnöke a Krónika című erdélyi napilapnak elmondta, hogy zökkenőmentesen zajlott le a pályázatok begyűjtése. A Magyarország által biztosított támogatás romániai lebonyolítására a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. az idéntől az RMPSZ-t kérte fel a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) által alapított Iskola Alapítvány helyett. A pályázat lebonyolításában tapasztalat a pedagógusszövetség, hiszen két évig ellátta már ezt a feladatot, mielőtt megszűnt a megbízatása - írja a lap.
Június 30-án járt le a pályázatok leadási határideje, az összesítés szerint 102 517 pályázati csomagot kapott a romániai szervezet. Egy pályázati csomagra átlagban 1,4 gyerek jut, így összesen mintegy 150 ezer beérkezett pályázatról van szó.
A pedagógusszövetség elkezdte a pályázatok feldolgozását. A tervek szerint augusztus végén nyújtja át a támogatásra javasolt személyek végleges listáját a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.-nek - olvasható a Krónikában.
(Forrás: stop.hu, MTI)
(www.edupress.hu)

 

Módosítás dátuma: 2011. július 25. hétfő, 13:49  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Új Nemzedék Kontaktpontok

Mik azok a Kontaktpontok?

A Kontaktpont irodák az Új Nemzedék Plusz projekt intézményfejlesztési részeként létrejött ifjúsági információs és tanácsadó irodák.

Az oktatási intézményekkel és ifjúsági civil szervezetekkel szorosan együttműködő Kontaktpont hálózat a megyeszékhelyeken, országszerte húsz irodában várja a fiatalokat elsősorban a tanuláshoz, a munka világához és szabadidős tevékenységekhez kapcsolódó széleskörű szolgáltatáscsomaggal.

A Kontaktpontok többek között egyéni és csoportos pályaválasztási, életvezetési, elhelyezkedési tanácsadást, közösségi teret biztosítanak a tartalmas időtöltéshez, különböző szakmai és szabadidős programokat szerveznek, valamint felkereső ifjúságsegítő munka révén a problémák hétköznapi helyszíneire is ellátogatnak. A projekt, s így az irodák fő irodák fő célja az iskolán belül és azokon kívül életpálya-építési szolgáltatások biztosítása.

Bővebben...