FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Gyűjtés a csíksomlyói Csibész Alapítvány részére

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Gyűjtés a csíksomlyói Csibész Alapítvány részére - a Karitatív Munkacsoport felhívása
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Karitatív Munkacsoportja gyűjtést szervez a Gergely István atya által vezetett csíksomlyói Csibész Alapítvány lakóinak 2011. június 20. és augusztus 31. között.

A Csibész Alapítvány gyökerei 1987-re nyúlnak vissza, amikor Gergely István atyát Dr. Jakab Antal gyulafehérvári megyéspüspök Csíksomlyóra helyezte a plébániára. István atya - miután szembesült az ott lévő szegénységgel és kihívásokkal, felismerte, hogy felelősséggel tartozik a sok elhagyott gyermek iránt, ezért eleinte saját lakását osztotta meg a gyerekekkel, majd később a támogatóknak köszönhetően már lakóházakat is tudtak vásárolni.

Az Alapítvány így többszáz árva gyermek és fiatal számára biztosítja a napi megélhetéshez szükséges feltételeket, betegek gondozásáról, moldvai csángókról, és veszélyeztetett terhességű édesanyákról is gondoskodik.

Ebből a mozgalomból nőtt ki a Lazarus Alapítvány, és annak tevékenysége, 2002-ben jött létre a budapesti Csibészek Alapítvány, majd a csíksomlyói Csibész Ifjúsági Egyesület.

Bővebb információ az Alapítvány munkájáról

Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség Karitatív Munkacsoportja rendhagyó módon nagyszabású gyűjtést szervez az Alapítvány számára, melyre egész nyáron várjuk a felajánlásokat: taneszközökre (füzetek, tollak, radír, iskolatáska, hegyező, írószerek, stb.), ruhaneműkre, cipőkre (főleg melegebb), könyvekre, játékokra lenne szüksége az egészen kicsi kortól egyetemista korosztályig terjedő fiataloknak.

A Munkacsoport tagjai szeptemberben viszik le személyesen Székelyföldre az adományokat, így lehetőség nyílik rá, hogy minden kedves érdeklődő csatlakozzon a csoporthoz.

Érdeklődni Paulisinecz Sáránál lehet az alábbi e-mail címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. .

Az adományokat a XI. kerületi KDNP-irodában gyűjtjük, de a nyári zárvatartásra való tekintettel kérjük, hogy felajánlási szándékukat jelezzék az alábbi telefonszámon: 06-20-462-3827

Paulisinecz Sára
Karitatív Munkacsoport Vezető

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A Societas szerint a kormány ifjúságpolitikája a feudalizmust idézi

A Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom gratulál az idén a felsőoktatásba felvett diákoknak, és kitartást kíván azoknak, akik most nem jártak sikerrel. Bízunk benne, hogy jövőre sikerülni fog nekik, egyúttal aggódunk értük és szolidaritást vállalunk velük. Félő, hogy jövőre már nem lesz hova jelentkezniük, ha Hoffmann Rózsa és a Fidesz-kormány felsőoktatást tudatosan romboló és leépítő, kártékony tevékenysége folytatódik.

Bővebben...