FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

 • A betűméret növelése
 • Alapértelmezett betűméret
 • A betűméret csökkentése

Biciklis Határon-Túra 2011

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Időpont: 2011. augusztus 13-20. http://hatarontura.hu

A 2010-es KorszakVáltó Határon-Túrakezdeményezés folytatásaképpen idén megrendezzük a Határon-Túra 2011kerékpáros túrát, 2011. augusztus 13-20 között, minek során nyolc nap alatt Gyimesbükkből, az Ezeréves határtól Budapestig jutnak el a kerékpárosok. A túra több mint 850 km- en keresztül, közel 100 települést érintve egyszeri és megismételhetetlen élményt nyújt azoknak, akik csatakoznak hozzá.

 

Mi a HatáronTúra 2011?

A 2010-es KorszakVáltó Határon-Túra kezdeményezés folytatásaképpen idén megrendezzük a Határon-Túra 2011 kerékpáros túrát, 2011. augusztus 13-20 között, minek során nyolc nap alatt Gyimesbükkből, az Ezeréves határtól Budapestig jutnak el a kerékpárosok. A túra több mint 850 km- en keresztül, közel 100 települést érintve egyszeri és megismételhetetlen élményt nyújt azoknak, akik csatakoznak hozzá.

A kerékpártúra

A túra résztvevői 2011. augusztus 14-én a székelyudvarhelyi Polgármesteri Hivatal elől, egy látványos műsort követően indulnak el. Négy nap alatt keresztülhaladnak Erdélyen, majd háromnapi tekeréssel (napi átlagosan 100-120 km-t megtéve) jutnak el Budapestre az augusztus 20.-i ünnepségre. A Határon-Túra 2011 nulladik napján, augusztus 13-án egy kisebb csapat Gyimesbükkből, az Ezeréves határtól indul el Székelyudvarhelyre, ahonnan ők is a 14-én induló csapat részeként kerékpároznak Budapestre.

Határon-Túra 2011

2011. augusztus 13-20.

0. nap - 2011. Augusztus 13. Szombat
Gyimesbükk (Ghimes Faget) - Székelyudvarhely (Odorheiu Secuiesc) 107 km

1. nap - 2011. Augusztus 14. Vasárnap
Székelyudvarhely (Odorheiu Secuiesc) - Szástrégen (Reghin) 94 km

2. nap - 2011. Augusztus 15. Hétfő
Szástrégen (Reghin) - Kolozsvár (Cluj-Napoca) 106 km

3. nap - 2011. Augusztus 16. Kedd
Kolozsvár (Cluj-Napoca) - Pádis (Padis) 105 km

4. nap - 2011. Augusztus 17. Szerda
Pádis (Padis) - Nagyszalonta (Salonta) 113 km

5. nap - 2011. Augusztus 18. Csütörtök
Nagyszalonta (Salonta) - Szarvas 126 km

6. nap - 2011. Augusztus 19. Péntek
Szarvas - Kecskemét 108 km

7. nap - 2011. Augusztus 20. Szombat
Kecskemét - Budapest 92 km

* A túra útvonalának változtatási jogát fentartjuk.

Hasznos tanácsok

A Nagy Csapat

A "Nagy Csapat" 200 helyére azon aktív kerékpárosok vagy korábbi sportmúlttal rendelkezők jelentkezését várjuk, akik képesek arra, hogy 7, illetve 8 napon keresztül, napi 90-130 km- t tegyenek meg akár nehéz út és terepviszonyok, vagy szélsőséges időjárási körülmények között is. (Augusztusban kánikulai meleg várható, de esős napokra is számítani lehet. A terepviszonyok a túra első felében nagyon nehezek, néhol 1000-1300 m-es hegyeken is átkelünk.)
Lehetőségekhez mérten igyekszünk elkerülni a forgalmas főutakat, ezért Erdélyben sok helyen rossz minőségű utakat, illetve hegyi utakat is használunk, ezért idén kötelező az erős kerékkel és gumikkal ellátott kerékpárok (mtb, túrakerékpárok) használata. A jelentkezők képességeinek felmérése, valamint a résztvevők összeszoktatása érdekében júniustól augusztusig minden szombaton közös túrákat szervezünk.
A részvétel ezeken a közös túrákon nem kötelező, de javasolt (azokat is szívesen látjuk, akik csak egy-egy rövid szakaszon csatlakoznak majd a túrához).
Szeretnék előre meggyőződni arról, hogy a Nagy Csapatba olyan kerékpárosokat regisztrálunk, akik biztonsággal teljesíteni tudják a 7, illetve 8 napot. A Nagy Csapat tagjait - a kísérőkhöz, szervezőkhöz hasonlóan - akkreditáljuk, hogy részükre a túra minden napján biztosítani tudjuk a megfelelő ellátást.

Napi résztvevők

A túra minden napján bárki számára lehetőség van arra, hogy csatlakozzon a Nagy Csapathoz. A szervezők célja, hogy az útvonal során szinte bárki, bármikor csatlakozhasson felkészültsége függvényében néhány kilométerre, két település közötti szakaszra, vagy egy teljes napra. Az indulási helyeken valamint miden egyes településen ahol a túra áthalad, csatlakozási pontokat állítunk fel. Ezeken a pontokon előzetes regisztrációval lehet a Határon-Túra 2011 egy-egy csoportjához csatlakozni. A csatlakozási pontok adatai 2011. július 1-től megtalálhatóak lesznek a túra honlapján.
Egyedüli minimum követelmény, hogy a jelentkező és kerékpárja legyen a túrára megfelelően felkészítve, valamint mindenki számára kötelező a fejvédő viselése.
A szerevezők a túra egy-egy napjára, szakaszára jelentkezők számára is biztosítják az útvonalat, valamint frissítőpontok az ő számura is hozzáférhetőek lesznek.
A napi résztvevők számára a szervezők csak a túra útvonalán biztosítják a kerékpározást. Az indulási helyére történő biztonságos visszajutást a résztvevőknek kell megoldaniuk.
A túra egyes szakaszain való részvétel ingyenes, de a regisztráció kötelező! Javasoljuk az előzetes, internetes regisztrációt.

 

Felkészülés

A túra teljesítéséhez (akár egy-egy napra vagy akár a teljes távra jelentkezel) alapvetően szükséged lesz egy

 • kerékpárszervizben ellenőrzött és felkészített, a méretedre beállított kerékpárra
 • a fejedhez kényelmesen illeszkedő fejvédőre

Javasolt kerékpár:
Strapabíró túrakerékpár, mountain bike kerékpár.

Javasolt felszerelés:

 • Kulacs és kulacstartó a kerékpáron
 • Kerékpáros nadrág
 • Kerékpáros mez (a hátsó zsebében elfér egy kis frissítő)
 • Kerékpáros szemüveg (véd a por, a szél, a bogarak és a zavaró napsütés ellen)
 • Kerékpáros kesztyű
 • Széldzseki, esőkabát
 • Pótbelső, ragasztó, gumileszedő készlet
 • Néhány alapvető szerszám
 • Magas faktorszámú naptej a napsugarak ellen
 • Gyógyszer, ragtapasz, izomlazító-krém, vitaminok, görcsoldó ásványi-anyag pótlók, stb.
 • Pumpa
 • Kerékpár lakat (Zárt helyen lesz a kerékpárok tárolása, de fő a biztonság!)

 

Készülj velünk

A jelentkezők képességeinek felmérése, valamint a résztvevők összeszoktatása érdekében júniustól augusztusig több hétvégén közös túrákat szervezünk.

A részvétel ezeken a közös túrákon nem kötelező, de javasolt (azokat is szívesen látjuk, akik csak egy-egy rövid szakaszon csatlakoznak majd a túrához).

Szeretnék előre meggyőződni arról, hogy a Nagy Csapatba olyan kerékpárosokat regisztrálunk, akik biztonsággal teljesíteni tudják a 7, illetve 8 napot.
Harmadik felkészülési túránkat 2011. június 18-án szombaton tartjuk!

Indulás: 9:00
Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ, Kupola
régi nevén Pataky Művelődési ház
1105 Budapest, Szent László tér 7-14.

 

Vuelta Sportegyesület - www.vuelta.hu

A Vuelta Sportegyesület elsősorban kerékpár sportokhoz köthető nemzetközi és országos sportesemények magas szintű szervezésével foglalkozik. A sikeres és nagyszabású rendezvényre példa a 2001 és 2005 között, a Vuelta által megrendezett Tour de Hongrie is. Az egyesület országúti és mountain bike szakosztályokat is működtet, kiemelt tevékenységük az iskolás gyerekek oktatása, közlekedésbiztonsági nevelése.

Eisenkrammer Károly, a Vuelta Sportegyesület vezetője, valamint a Magyar Mountain Bike Szakági Szövetség alelnöke. Számos kerékpáros rendezvény, túra, verseny főszervezője. Emellett maga is kiemelkedő eredményeket ért el a kerékpározás területén: a barcelonai olimpia résztvevője, többszörös magyar bajnok országúti, mountain bike és pálya szakágakban.

 

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Nyíregyházi irodával bővül a megyei ifjúságsegítő hálózat

Az Új Nemzedék Plusz program intézményfejlesztésének eredményeként megnyílt az ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont hálózat irodája Nyíregyházán is. Az irodák a jövőben egységes hálózatként tanácsadással és információszolgáltatással nyújtanak segítséget a fiataloknak. A Korzó Bevásárlóközpontban található Kontaktpont irodát ünnepélyes keretek között Mihalovics Péter új nemzedék jövőjéért felelős miniszteri biztos és Kovács Ferenc Nyíregyháza város polgármestere avatta fel.

Bővebben...