FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tisztújítás a MIK erdélyi régiójában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Május 8-án Kolozsváron ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia (a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztető fóruma) erdélyi régiója, ahol az elmúlt időszak beszámolóit követően tisztújításra került sor.
A régió 14 tagszervezetéből összesen 11 szervezet képviseltette magát, ezek a következők voltak: Centrum Studiorum, Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF), Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE), Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége (MISZSZ), Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), Minta, Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE), Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ), Romániai Magyar Cserkésszövetség (RMCSSZ), Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ).
Az ülést Talpas Botond leköszönő elnök vezette, aki az elmúlt öt évben töltötte be a régió elnöki tisztségét, ezáltal tagja volt a MIK Állandó Bizottságának (ÁB). Az elmúlt időszak értékelése és a beszámolót követően a tisztújításra került sor. Az IKE képviselője, Tussay Szilárd a MIT képviselőjét, Fancsali Barnát jelölte az új tisztség betöltésére. Ellenjelölt hiányában a testület megszavazta és javasolja Fancsali Barnát az MIK ÁB erdélyi képviselőjének.
Ezt a döntést a MIK Plenáris Ülése a június 2-i konferenciaülés alkalmával kell megerősítse.
Kolozsvár, 2018. május 9. MIT-közlemény
Módosítás dátuma: 2018. május 09. szerda, 20:45  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Egyoldalú sztereotípiák alakulnak ki a hallgatókról a sajtóban

Nem szabad a sajtóban országosan akár több ezer, hallgatói önkormányzatokban dolgozó diákot megsérteni, önbecsülésében megalázni, a közügyek gyakorlásába vetett hitében megingatni - fogalmazta meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem bölcsészkarának dékánja október 10-én az intézmény honlapján a gólyatábori történések és a hallgatói mozgalom ügyében. Dezső Tamás szerint torz, méltatlan és egyoldalú "az egyetemistáról" a sajtóban kialakuló kép. Hangsúlyozta: az universitas a hallgatók és az oktatók közössége, szövetsége, ezért nemcsak a hallgatóknak kell bízniuk az egyetem vezetésében, hanem fordítva is, enélkül ugyanis nincs szövetség.

Bővebben...