FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Tisztújítás a MIK erdélyi régiójában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Május 8-án Kolozsváron ülésezett a Magyar Ifjúsági Konferencia (a magyarországi és a határon túli magyar fiatalok legmagasabb szintű egyeztető fóruma) erdélyi régiója, ahol az elmúlt időszak beszámolóit követően tisztújításra került sor.
A régió 14 tagszervezetéből összesen 11 szervezet képviseltette magát, ezek a következők voltak: Centrum Studiorum, Főegyházmegyei Ifjúsági Főlelkészség (FIF), Erdélyi Magyar Ifjak (EMI), Erdélyi Ifjúsági Keresztyén Egyesület (IKE), Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége (MISZSZ), Magyar Ifjúsági Tanács (MIT), Minta, Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet (ODFIE), Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ), Romániai Magyar Cserkésszövetség (RMCSSZ), Romániai Magyar Középiskolások Szövetsége (MAKOSZ).
Az ülést Talpas Botond leköszönő elnök vezette, aki az elmúlt öt évben töltötte be a régió elnöki tisztségét, ezáltal tagja volt a MIK Állandó Bizottságának (ÁB). Az elmúlt időszak értékelése és a beszámolót követően a tisztújításra került sor. Az IKE képviselője, Tussay Szilárd a MIT képviselőjét, Fancsali Barnát jelölte az új tisztség betöltésére. Ellenjelölt hiányában a testület megszavazta és javasolja Fancsali Barnát az MIK ÁB erdélyi képviselőjének.
Ezt a döntést a MIK Plenáris Ülése a június 2-i konferenciaülés alkalmával kell megerősítse.
Kolozsvár, 2018. május 9. MIT-közlemény
Módosítás dátuma: 2018. május 09. szerda, 20:45  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Ifjúsági napot tartottak az Országházban

Parlamenti sétán, szavazós interaktív játékban és strukturált párbeszédben is részt vehettek a középiskolás csoportok szerdán az Országházban rendezett parlamenti ifjúsági napon Budapesten.
Az európai ifjúsági hét (május 15–21.) keretében rendezett eseményt az Országgyűlés Társadalmi Kapcsolatok Hivatala és a Foglalkoztatási Hivatal – Mobilitás Országos Ijfúsági Szolgálat közösen rendezte. A parlamenti nap célja, hogy a fiatalok bepillantást nyerhessenek az Országgyűlés működésébe, és megismerhessék a törvényhozás színterét. A diákok a rendezvényen egyebek mellett próbára tehették az Európai Unióról szóló ismereteiket, valamint találkozhattak és beszélhettek hazai és EU-s parlamenti képviselőkkel.

Bővebben...