FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Adj, király, katonát! ifjúsági vetélkedő

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
A székely ember és az ötven gyereke – MindentEldöntő Kolozsváron
Szombaton, április 29-én tizenegyedik alkalommal került megrendezésre az Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő döntője Kolozsváron. A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által szervezett eseményen összesen 50 diák mérkőzött meg a dobogós helyekért. A döntőre érkező diákok a korábban megszervezett regionális elődöntőkről jutottak tovább a végső szakaszra. A vetélkedőbe idén becsatlakozott Délvidék, ahonnan 6 óbecsei diák érkezett a döntőre.
A regisztrációt követően a diákok újonnan megalakult csapatokba, családokba szerveződtek és hét próbán keresztül kellett összemérjék tudásukat, ügyességüket és kreativitásukat. A vetélkedőre érkező több, mint száz résztvevőt Fancsali Barna a MIT elnöke köszöntötte, majd Bertóti Johanna énekes és dramaturg adott elő megzenésített verseket.
A versenyt egy három tagból álló zsűri pontozta: Bertóti Johanna (szerző, Napsugár Kiadó), Rácz Mária (unitárius lelkész, Kolozsvári Belvárosi Unitárius Egyházközség) és Kondor Ádám (református teológiai hallgató, Protestáns Teológiai Intézet).
Az előzetesen kiosztott mesefüzet anyagára épülő vetélkedő idei döntőjének a szegény ember volt a témája. A feladatokat Fülöp Júlia az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet elnöke állította össze, illetve a műsort is vezette. A feladatok megoldása során egyaránt volt szükség a tárgyi tudásra, leleményességre, ügyességre és csapatmunkára is.
A 11. kiadás mesefüzetében meghirdetett mesepályázat nyerteseinek nevét ugyancsak a döntőn tették közzé. Ezek a mesék a 12. kiadás mesefüzetében fognak megjelenni.
A 11. Adj, király,katonát! vetélkedő mesepályázatának nyertesei:
I. Kabai Henrik – Szilágynagyfalu
II. Kádár Tamás – Székelyhíd
III. Kopi Alfonz – Csíkszentsimon
A Napsugár különdíjában részesült:
A „Júlia” csapat: Kovács Katalin (Zsobok), Dupák Árpád (Óbecse), Lukács Szilvia (Szilágysomlyó)
A MindentElndöntő első három helyezett csapata:
I. „Klárika” csapat: Szabó Anita (Segesvár), Tamás Réka Mária (Kápolnásfalu), Gyurka Hunor Tamás (Kolozsvár)
II. „Napsugár Anna” csapat: Murvai Emília (Kálmánd), Tojzán Sándor (Óbecse), Iancicau Andrea (Szilágysomlyó)
III. „Pálinkás Bözsi” csapat: Kelemen Barbara (Etéd), Antal Teofil (Szörcse), Szilágyi Tímea Dalma (Torda)
A döntőn segítségünkre volt az Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet lelkes csapata, valamint a János Zsigmond Unitárius Kollégium vezetősége. A rendezvényt támogatták: Bethlen Gábor Alap, Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács, Székelyföldi Legendárium. Ezúton is köszönjük a segítségüket!
Módosítás dátuma: 2017. május 01. hétfő, 19:57  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés