FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

11. Adj, király, katonát! vetélkedő

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Elődöntők Közép-Erdélyben és Partiumban
A Magyar Ifjúsági Tanács (MIT) által tizenegyedik alkalommal szervezett vetélkedő közép-erdélyi és partiumi elődöntőire került sor a hétvégén, ahova a helyi szakaszok nyertes diákjai érkeztek. Az április 1-én Tordán (Jósika Miklós Elméleti Líceum), illetve 2-án Nagyváradon (Partiumi Keresztény Egyetem) szervezett eseményen 77 diák mérkőzött meg egymással a döntőbe, illetve a Hun táborba való jutásért.
A mesefüzet témájára épített feladatok a diákok ügyességét pontozták, valamint az írásbeli feladat a tudásszintjüket volt hivatott felmérni. Mindezeket pedig egy három-három tagból álló zsűri mérte fel, akik a következő személyek voltak:
Tordán: Józsa Lajos (unitárius lelkész), Demeter Ilona (vallástanár) és Fancsali Barna (a MIT elnöke).
Nagyváradon: Debrenti Edith (a Gazdaságtudományi Tanszék tanára), Székely Betty (a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezete részéről), valamint Fancsali Barna.
A vetélkedőt mindkét helyszínen Takács Katalin pedagógus vezette. A mozgalmas és kreatív feladatok biztosították a jó hangulatot a résztvevők számára. A verseny egyik célja, hogy Erdély különböző településeiről érkező diákok minél jobban megismerjék egymást és barátságokat kössenek. Az írásbeli feladat után a versenyzők új csapatokba, azaz „családokba” szerveződnek és megpróbálják „katonásan” megállni a helyüket, és bejutni a MindentEldöntőbe (a vetélkedő áprilisi döntőjének megnevezése). A próbák az előzetesen kiosztott mesefüzetek tartalmára épülnek, így teremtődik meg az a mesebeli környezet és hangulat, amiben mindez megvalósulhat. Az első helyezést elért csapat, valamint az első tíz diák, akik az írásbelin a legnagyobb pontszámot érték el, továbbjutnak a döntőbe, mindemellett ezek a diákok és az első három csapat bejutást nyer a számukra jól ismert Hun Táborba.
A tizenegyedik Adj, király, katonát! csoportos ifjúsági vetélkedő elődöntőinek nyertesei:
Torda:
I. díj: Aranyalmák csapat: Pálfi Henrietta (Aranyosegerbegy), Ferencz Péter (Bálványosváralja), Szilágyi Tímea Dalma (Torda); II. díj: Szeretet csoport: Rácz Csilla (Nagyenyed), Gergel István (Domokos), Székely József Norbert (Somosd), Lingvai Dóra (Máramarossziget); III. díj: Madár vadászok csapat: Bencze Noémi (Torda), Hanc Alexandru Flaviu (Küküllődombó), Soó Izabella (Nyárádszereda).
Az írásbelin a legnagyobb pontszámot a következő diákok érték el:
Szilágyi Tímea Dalma – Torda Nagy Péter – Somosd Simon Adrienn – Somosd Ferencz Péter – Bálványosváralja Iszlai Beáta Kata – Nyárádszereda Soó Izabella – Nyárádszereda Albert Anikó – Aranyosegerbegy Albert Előd – Aranyosegerbegy Gyurka Hunor Tamás – Kolozsvár Eke Sára – Bálványosváralja
Nagyvárad:
I. díj: A három medve csapat: Murvai Emília (Kálmánd), Csomós Péter (Szamosardó), Nagy Gyöngyike Johanna (Érmihályfalva); II. díj: Nyitott szívűek csapat: Csurka Eszter (Hosszúmező), Horváth Ozsvár Örs (Nagyzerind), Boldog Donáta Éva (Érmihályfalva);
III. díj: Úttörők csapat: Szilágyi-Benedek Roland (Szilágysomlyó), Kovács-Truczkai Panna-Dalma (Érmihályfalva), Bakó Vivien (Nagyvárad).
Az írásbelin legjobban teljesítő diákok:
Lukács Szilvia – Szilágysomlyó Bánhegyi Kitti – Kálmánd Balla Edit Zsófia – Szilágyperecsen Boldog Renáta Éva – Érmihályfalva Ianicicau Andrea – Szilágysomlyó Pécsi Vivien Gréta – Nagybánya Szilágyi-Benedek Roland – Szilágysomlyó Okos Beatrix – Hosszúmező Király Zsófia – Szilágyperecsen Kovács Katalin – Zsobok
A MindentEldöntő április 29-én kerül megrendezésre Kolozsváron. A két helyszínen segítségünkre voltak a Jósika Miklós Elméleti Líceum diákjai és a Partiumi Keresztény Egyetem Diákszervezetének lelkes önkéntesei. Ezúton is szeretnénk megköszönni segítségüket. A rendezvényt a Bethlen Gábor Alap támogatta.
Kolozsvár, 2017. április 3.
MIT-sajtóiroda
Forrás: https://www.facebook.com/notes/adj-kir%C3%A1ly-katon%C3%A1t-ifj%C3%BAs%C3%A1gi-vet%C3%A9lked%C5%91/11-adj-kir%C3%A1ly-katon%C3%A1t-vet%C3%A9lked%C5%91/1474275772592024
Módosítás dátuma: 2017. április 05. szerda, 09:57  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A KIM-hez kerül a Mobilitás Ifjúsági Szolgálat tevékenységeinek egy része
TÁJÉKOZTATÁS
A 305/2012.(X.29.) Korm. rendelet értelmében 2012. november 1. napjával a Közigazgatási és Igazságügyi Hivatalhoz kerülnek át a Nemzeti Család - és Szociálpolitikai Intézettõl az alábbi feladatok:
a) a magyarországi ifjúsági munka és szolgáltatások tudás - és kompetencia központjaként, regionális, országos eszközrendszerek mûködtetésével, fejlesztésével, feltárásával, elterjesztésével támogatja az ifjúsági szektor megfelelõ mûködését,
b) elõsegíti az állami - önkormányzati, civil és gazdasági szektorok közötti együttmûködést az ifjúságpolitika és az ifjúsági munka területén,
c) elõsegíti a társadalmi kohézió, illetve a versenyképes tudás alapú társadalom megteremtésének érdekében a fiatalok és közösségeik kompetenciáinak fejlesztését, szem elõtt tartva a partnerség, nyitottság, rugalmasság elveit és gyakorlatát.
Bővebben...