FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A diaszpórából vár fiatalokat a Rákóczi Szövetség

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Százhúsz, diaszpórában és szórványban élő magyar fiatalt lát vendégül a Rákóczi Szövetség Magyarországon január 14. és 28. között - közölte a szervezet az MTI-vel.

A szövetség diaszpóra- és szórványprogramja keretében 60 résztvevő Dél-Amerikából, 10 Macedóniából, 50 a délvidéki és a felvidéki szórványterületekről érkezik.

A Dél-Amerikából idelátogató fiatalok két hetet töltenek Magyarországon, a többi résztvevő 3-7 napot.Mint írták, a Rákóczi Szövetség júniusig összesen 1850, a Kárpát-medencei mély szórványban és 650, diaszpórában élő, 10 és 25 év közötti magyar fiatalnak biztosít lehetőséget arra, hogy Magyarországra látogasson.

Ebben az időszakban összesen tíz programlehetőséget biztosít a szövetség, az Észak- és Dél-Amerikából, Dél-Afrikából, Ausztráliából, Nyugat-Európa különböző államaiból és a Kárpát-medencéből ide látogatni szándékozóknak. Ennek része Budapest, a vidéki Magyarország és egy a Kárpát-medencén belüli, határon túli magyar régió felkeresése is.

A jelentkezés során feltétel, hogy a fiataloknak a helyi magyar közösségekben működő hétvégi iskolák, cserkészcsapatok, hagyományőrző és kulturális egyesületek, vallási közösségek valamelyikének munkájában legalább egy éve aktívan részt kell venniük.

A programra a Magyar Diaszpóra Tanács szervezetei kaptak és kapnak meghívást - közölték.

MTI
Módosítás dátuma: 2017. január 17. kedd, 20:12  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A NIT Elnökségének közleménye

A Nemzeti Ifjúsági Tanács tisztújító Közgyűlésére 2016. december 17-én került sor, amelyen a tagszervezeti képviselők Kaszás Andrást - a Tudatos Ifjúságért Alapítvány elnökét - választották meg a NIT új elnökének. A Nemzeti Ifjúsági Tanács ezúton is köszöni Janzsó Ádám leköszönő elnöknek a szervezetért végzett 4 éves munkáját.

A tagszervezetek képviselői megválasztották a szervezet Elnökségének 2 alelnökét - Hegedüs Zoltánt, Papp Kristófot - és további 3 tagját - Kölkedi Krisztiánt, Nedeczky Lillát, és Papp Zoltánt. Egyúttal sor került a 3 fős Felügyelő Bizottság tagjainak megválasztására is. A Közgyűlés ismételten bizalmat szavazott Kósa András Csaba és Nemes László FEB tagoknak, valamint megválasztotta Hegedűs Imrét. Az Elnökség tagjai 2 évig töltik be mandátumukat.

Bővebben...