FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Újra lehet közlekedni a megsüllyedt román autópályán

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Romániában újra megnyitották hétfőn a Fehér megyei Koncát (Cunta) a Szeben megyei Szelistyével (Saliste) összekötő autópálya-szakaszt - írja az MTI. A 2014-es választási kampányban az uniós pénzből összebarmolt pályát egyszer már átadták, de építési hibák miatt tavaly le kellett zárni és átépíteni.

A 22 kilométeres autópálya-szakaszon a kora délutáni órákban indulhatott el újra az autóforgalom. Az utat 2014 novemberében, két nappal a Victor Ponta akkori miniszterelnök által elvesztett elnökválasztás előtt nyitották meg a kormányfő jelenlétében.

A pálya azonban süllyedni kezdett, és azt a román autópályák és országutak társasága (CNADNR) 2015 szeptember elején biztonsági okokból lezárta. A társaság egy évvel ezelőtt egy kétszáz méteres szakasz teljes elbontására és újraépítésére kötelezte az olasz kivitelezőt, végül azonban szerződést bontott vele, és maga végezte el az újraépítési munkálatokat.

Az Európai Unió forrásaiból épülő dél-erdélyi autópálya a magyar-román határ Csanádpalota-Nagylak átkelőhelyétől Aradon, Temesváron és Déván át vezet Nagyszebenbe, majd az Olt völgyén szeli át a Kárpátokat. A pályának eddig a határ és a Temes megyei Igazfalva (Dumbrava), valamint Déva és Nagyszeben közötti szakaszai készültek el. A román hatóságok 2017-re ígérik az Igazfalva és Déva közötti, mintegy hetven kilométeres pályaszakasz átadását.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2016/10/10/ujra_lehet_kozlekedni_a_megsullyedt_roman_autopalyan/
-ef-
követés
Módosítás dátuma: 2016. október 10. hétfő, 17:58  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Regionális információs és tanácsadó nap ifjúsági célú pályázatokról
Az NCSSZI-Mobilitás Országos Ifjúsági Igazgatóság Nyugat-dunátúli Regionális Ifjúsági Szolgáltató Irodája 2012. április 19-én, Szombathelyen Regionális információs és tanácsadó napot szervez, ahol az ifjúsági célú, valamint ifjúsági célra is fordítható forrásokról kapnak tájékoztatást a résztvevők.

A rendezvény:

Időpontja:  2012. április 19. (csütörtök), 13,30 óra  
Helyszíne:  Polgármesteri Hivatal, Szombathely, Kossuth u. 1-3.

Bővebben...