FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Újra lehet közlekedni a megsüllyedt román autópályán

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Romániában újra megnyitották hétfőn a Fehér megyei Koncát (Cunta) a Szeben megyei Szelistyével (Saliste) összekötő autópálya-szakaszt - írja az MTI. A 2014-es választási kampányban az uniós pénzből összebarmolt pályát egyszer már átadták, de építési hibák miatt tavaly le kellett zárni és átépíteni.

A 22 kilométeres autópálya-szakaszon a kora délutáni órákban indulhatott el újra az autóforgalom. Az utat 2014 novemberében, két nappal a Victor Ponta akkori miniszterelnök által elvesztett elnökválasztás előtt nyitották meg a kormányfő jelenlétében.

A pálya azonban süllyedni kezdett, és azt a román autópályák és országutak társasága (CNADNR) 2015 szeptember elején biztonsági okokból lezárta. A társaság egy évvel ezelőtt egy kétszáz méteres szakasz teljes elbontására és újraépítésére kötelezte az olasz kivitelezőt, végül azonban szerződést bontott vele, és maga végezte el az újraépítési munkálatokat.

Az Európai Unió forrásaiból épülő dél-erdélyi autópálya a magyar-román határ Csanádpalota-Nagylak átkelőhelyétől Aradon, Temesváron és Déván át vezet Nagyszebenbe, majd az Olt völgyén szeli át a Kárpátokat. A pályának eddig a határ és a Temes megyei Igazfalva (Dumbrava), valamint Déva és Nagyszeben közötti szakaszai készültek el. A román hatóságok 2017-re ígérik az Igazfalva és Déva közötti, mintegy hetven kilométeres pályaszakasz átadását.

Forrás: http://index.hu/kulfold/2016/10/10/ujra_lehet_kozlekedni_a_megsullyedt_roman_autopalyan/
-ef-
követés
Módosítás dátuma: 2016. október 10. hétfő, 17:58  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

A falusi közösségek megerősítése a cél! Falusi fiatalok jelentkezését várja az AGRYA a Virtuális Falu Programba!
Budapest, 2012. szeptember 13., csütörtök (OS) - A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége - AGRYA és partnerei a Virtuális Falu Programmal abban szeretnének segítséget nyújtani, hogy a falusi közösségek tevékenységébe minél több fiatal kapcsolódjon be, valamint hogy erősödjenek a falusi ifjúsági közösségek, hogy ezzel is segítsük a falvak megmaradását, fejlődését. A Program részeként sor kerül egy képzés sorozatra, egy kutatásra és egy konferenciára. A Program résztvevőit pályázaton keresztül választják ki. A Program védnökei V. Németh Zsolt vidékfejlesztésért felellős államtitkár és L. Simon László kultúráért felelős államtitkár. A Program az Európai Bizottság Fiatalok Lendületben Programjának pénzügyi támogatásával valósul meg.
Bővebben...