FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szerbiában szigorítják a pedagógus-képzők működését

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Szerbiában szigorított törvényben határoznák meg azokat a különleges működési feltételeket, melyek az egészségügyi, a jogi és a pedagógiai képzéseket nyújtó felsőoktatási intézményekre vonatkoznak - legalábbis ezt indítványozta az állami felsőoktatási intézményeket tömörítő szervezet legutóbbi ülésén.

A szigorított feltételeket a magán és állami felsőoktatási intézményekre egyaránt kiterjesztenék, a kezdeményezés lényege pedig az előzetes híresztelésekkel ellentétben nem az lesz, hogy az állami intézmények diplomásai számára a közszolgálatban álláslehetőséget biztosítsanak. "Elengedhetetlen, hogy magasabb színvonalat és oktatási kritériumokat állítsunk azok elé a leendő szakemberek elé, akik munkájukkal közvetlenül kihatnak az emberek életére. Ezek a feltételek egyaránt kell, hogy vonatkozzanak azokra magán és állami főiskolákra, melyek pedagógusok, jogászok és egészségügyi dolgozók kinevelésével foglalkoznak " - olvasható az Állami Felsőoktatási Intézmények Konferenciájának közleményében.

A Konferencia szerint azért fontos a központi, törvényi szabályozás, hogy ezeket, a kiemelt társadalmi jelentőséggel bíró professziókat - mint az orvosi, jogász, ügyész, bíró, professzori és tanári munka - olyan szakemberek töltsék be, akik adekvát és egyforma felsőoktatásban részesültek, függetlenül az intézmények tulajdonosi struktúrájától.
(Forrás: Edupress)
(www.edupress.hu)

 

Kapcsolódó anyagok

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

30 milliárd jött az EU-tól ifjúsági foglalkoztatásra

10 másik ország már költi a pénzt, a magyar programról még nincs megállapodás.

Összesen harmincmilliárd forintot kapnánk az EU-tól az ifjúsági munkanélküliség csökkentésére, de egyelőre nem érkezik a pénz. A támogatást a Dél-Alföldi, a Dél-Dunántúli, az Észak-Alföldi, és az Észak-Magyarországi régióban lehetne a 25 év alattiak munkához jutását szolgáló programokra fordítani.

Bővebben...