FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnökének közleménye

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár mai sajtótájékoztatójukon bejelentették, hogy elkészült a nemzeti jelentőségű intézmények listája. Mint elmondták: az egész Kárpát-medencét lefedő hálózat célja, hogy az intézmények ne évről évre, pályázatok útján, hanem kiszámítható módon részesüljenek támogatásban. A Jobbik Magyarországért Mozgalom akár üdvözölhetné is e kezdeményezést, amennyiben egy széleskörűen egyeztetett, objektív kritériumok alapján meghatározott, nemzetpolitikai konszenzussal összeállított lista született volna, azonban nem ezt történt. Alább folytatódik Szávay István országgyűlési képviselő, a Jobbik Nemzetpolitikai Kabinet elnökének közleménye.
Répás Zsuzsanna helyettes államtitkár az MTI kérdésére elmondta: a Magyar Állandó Értekezletet (MÁÉRT) kérték fel, hogy határozza meg azt a kritériumrendszert, ami alapján ebbe a körbe be lehet kerülni, a MÁÉRT-alapszervezetektől pedig azt kérték, javasoljanak intézményeket. Répás Zsuzsanna idézett kijelentéseivel sajnos nem először értelmezi meglehetősen sajátosan a valóságot: magyarán szólva hazudik.
Egyrészt nem igaz, hogy a kritériumrendszert a MÁÉRT határozta meg, az csupán véleményezte a fideszes előterjesztést. Méghozzá úgy, hogy csak az ülés előtt kaptuk meg az anyagot azzal a felszólítással, hogy egy ilyen rendkívüli jelentőségű ügyben – miközben az ülés tart, mindössze két óra alatt – egy sajtpapírra írjuk le az általunk képviselt párt vagy szervezet véleményét. Megbotránkoztató, méltatlan és sajnos jellemző is egyben, hogy a Fidesz-KDNP így próbálja ellehetetleníteni a neki nem tetsző vélemények megjelenítését.
Másrészt a helyettes államtitkár szavaival szemben a nemzeti jelentőségű intézmények listájának összeállításakor az ellenzéki pártokat – amelyek szintén tagjai a MÁÉRT-nak – teljesen kirekesztették. Az anyagi támogatásokat végső soron biztosító Országgyűlés ellenzéki képviselői nem tehettek javaslatokat, véleményüket a listát összeállítói Nemzetpolitikai Államtitkárság nem kérte ki és nem vette figyelembe.
A Jobbik szomorúan veszi tudomásul, hogy ez tehát az elmúlt hetekben az ellenzékkel való együttműködést hangoztató szép szavak valósága; a kormánypártok ismét botrányos példáját adták annak, hogyan is működik valójában a „Nemzeti Együttműködés Rendszere”, és értelmezésük szerint mit jelent a „nemzetpolitikai konszenzus” - zárul a közlemény.

További részletek: http://kuruc.info/r/2/92097/#ixzz1mNn9o0fB

Módosítás dátuma: 2012. február 14. kedd, 20:12  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Önkormányzati tisztségeket kapnak a háromszéki ifjak

„Száz fiatalt az önkormányzatokba” címmel hirdetett jelöltválasztó programot a Háromszéki Ifjúsági Tanács a HÁRIT, jelentette be Grüman Róbert. A háromszéki magyar ifjúsági egyesületeket tömörítő szervezet elnöke szerint abban állapodtak meg Tamás Sándor Kovászna megyei RMDSZ elnökkel, hogy 2012-ben az szövetség önkormányzati listájának biztos befutó helyeire kerül településenként legalább egy fiatal. 
Bővebben...