FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Évindító küldöttgyűlés a MIT-ben

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

Mintegy negyven küldött és meghívott vett részt azon a tanácskozáson, melynek célja a MIT utolsó küldöttgyűlés óta eltelt időszak összegzése, szakmai beszámolója, valamint az 2012-es esztendő főbb prioritásainak meghatározása volt. Bozsó Imre Lehel elnök a tanácskozást megnyitó felvezetőjében elmondta, véleménye szerint egy sikeres és tevékenységben gazdag évet tudhat maga mögött az ifjúsági alakulat, mely nem utolsó sorban a MIT tagszervezeteinek is köszönhető. Ezt követte a 2012-es időszak tevékenységeinek felvázolása, mely nyomán a jelenlévők elhatározták egy átfogó és összehangolt képzéssorozat lebonyolítását, melynek célja az érdeklődő fiatalok szakmai képzése különböző civil-ifjúsági témakörök mentén.

 
A szervezeti kérdések megvitatásán túl, az Algyógyon eltöltött hétvége jó alkalomnak bizonyult arra, hogy a meghívott határon túli szervezetek (Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség, Via Nova Ifjúsági Csoport, Jobbik Ifjúsági Tagozat), valamint a MIT megjelent tagszervezetei (Ifjúsági Keresztény Egyesület, Országos Dávid Ferenc Ifjúsági Egylet, Magyar Ifjúsági Szervezetek Szövetsége, Erdélyi Magyar Ifjak) kiépítsenek határokon átívelő kapcsolatokat, valamint tevékenységüket eredményesen összehangolhassák.
 
A lebonyolításra került küldöttgyűlést a Magyar Ifjúsági Tanács elnöksége határozottan eredményesnek ítéli, kiemelten fontosnak tartva a szoros együttműködést a fent említett szervezetekkel, megteremtve egy tényleges, gyakorlati alapokon nyugvó ifjúsági munkát a 2012-es esztendőben is.
 
A Magyar Ifjúsági Tanács közleménye
Forrás: http://mitesek.net/?menu=1&id=90

Az IKSZ a Magyar Ifjúsági Tanács vendége volt  Az elmúlt hétvégén hivatalos látogatáson vett részt az IKSZ küldöttsége, a dél-erdélyi Algyógyon.

A Déva melletti településre a Magyar Ifjúsági Tanács invitálta a magyarországi szervezet képviselőit, egy kötetlenebb hangvételű ismerkedésre, valamint egyeztetésre a jövendőbeli közös programokról, valamint a közeljövőben megalakuló Nemzeti Ifjúsági Tanácsról. 

A rendezvényen megjelent többek között a felvidéki Via Nova Ifjúsági Csoport is. A pénteki kötetlenebb hangvételű beszélgetés után, szombat délelőtt a szakmai egyeztetések jegyében telt, amit egy kerekasztal beszélgetés követett az ifjúsági szervezetek és a politika kapcsolatáról. 

A megbeszélések végeztével programegyeztetések keretében kölcsönösen invitálták egymást a megjelent ifjúsági szervezetek az év folyamán megrendezésre kerülő eseményekre. A napot a nem rég elkészült dévai wellness központban pihenték ki a résztvevők.
 
Másnap, egy ökumenikus istentisztelet után egy rövid dél-erdélyi kirándulást követően hazaindultak a meghívottak.
 
Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség köszönetét fejezi ki Bozsó Imre elnök úrnak a meghívásért, és a szervezőknek a szíves vendéglátásért. 

Forrás: http://iksz.net/index.php?col=8&id=1968

Módosítás dátuma: 2012. február 01. szerda, 22:53  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Csak három egyetemre lehetne jelentkezni 2014-től
Míg ma a felvételizők korlátlan számú egyetemre vagy főiskolára adhatják be jelentkezésüket, az új felsőoktatási törvény koncepciója szerint 2013-tól, legkésőbb 2014-től már csak három helyet jelölhetnek meg. Átalakulna a finanszírozás, és fokozatosan csökkennének az államilag támogatott felvételi keretszámok is. Az Új Széchenyi Tervben 285 milliárd forint lesz beruházásokra, fejlesztésekre.
Bővebben...