FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Európai Agrártörténeti Szervezet

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

EURHO

Az európai agrártörténelmi kutatásokra létrehozott szervezet (European Rural History Organisation) 2010-ben alakult meg a Brit Agrártörténeti Társaság által a Sussex-i Egyetemen szervezett agrártörténeti konferencia alkalmával.

eurho logoAz EURHO non-profit szerveződés, amely az európai és azon kívüli agrártörténelem valamennyi aspektusa kutatásának az előmozdítására jött létre. A folyamatosan bővülő tagságban agrártörténészek, kutatóintézetek, levéltárak, múzeumok, agrártörténeti társaságok, tudományos központok, egyetemi karok egyaránt megtalálhatók. A szervezet élén nemzetközi ügyvezető bizottság áll, amely 2-3 évente, mindig más helyszínen nemzetközi konferenciára hívja össze a teljes tagságot. Ezen túlmenően a szerveződés célja az egyes partnerek, az agrártörténelmi kutatással foglalkozó kutatók és intézmények hálózatának a szorosabb összefogása, agrártörténészek és az általuk képviselt intézmények nemzetközi együttműködésének elősegítése. Az EURHO keretében történő együttműködés során a tagok az agrártörténelem alapvető kérdéseinek megvitatása mellett arra is együtt keresik a választ, hogy a világméretű urbanizáció korában miként lehet a fiatalabb generációk számára átadni a vidék és az agrárium történetével kapcsolatos ismereteket. Az Európa-szerte párhuzamosan zajló kutatásokban az összehasonlító perspektíváknak és az interdiszciplináris párbeszédnek már eddig is voltak hagyományai, a cél ezeknek az erősítése, és a nemzetközi együttműködések további lehetséges területei felé történő nyitás a kutatási területek és módszerek állandó megújításával.
A szervezet az elért eredményekről, valamint aktuális tudományos kérdésekről, illetve újabb tudományos kutatásokról számol be, továbbá évfordulókról, a közelgő és lezárult eseményekről és a folyamatban lévő projektekről nyújt folyamatos tájékoztatást online megjelenő hírlevelében.

Az EURHO hivatalos honlapja a http://www.ruralhistory.eu/ címen érhető el.

Szotyori-Nagy Ágnes

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

tudományos titkár

Forrás: http://www.mezogazdasagimuzeum.hu/article.php?article_id=867

Módosítás dátuma: 2015. december 27. vasárnap, 23:02  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Veszprémben nyílt meg az első Kontaktpont

Csütörtökön délelőtt átadták Veszprémben az Új Nemzedék Plusz első ifjúságsegítéssel foglalkozó Kontaktpont irodáját.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes a veszprémi iroda ünnepélyes megnyitóján elmondta, hogy a lassan egy éve, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium által előterjesztett és a kormány által elfogadott Új Nemzedék Plusz ifjúságpolitikai program egyik fő feladata, hogy egy találkozási pontot hozzon létre a fiatalok és a döntéshozók között. Ez is segíti a fiatalokat jövőképük megfogalmazásában és a munkaerőpiacra való zökkenőmentes belépésükben.

Bővebben...