FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése
kmka.hu

Egy nap, a vadon-leltár jegyében

BioBlitz-re, 24 órás élővilág térképezésre hívták a szervezők a természetkedvelő érdeklődőket 2017. szeptember másodikán és harmadikán, a botfai Erdődy-Hüvös- kastélyban, valamint a növény és állatvilágban gazdag környékre. „Kíváncsiság és szeretet a természet csodálatos gazdagsága iránt” felhívással történő fajfeltáró és ismeretterjesztő találkozó többek között a Földművelésügyi Minisztérium Zöld Forrás pályázata, a Garaboncziás Egyesület, a Kultúrműhely Alapítvány, és a Kárpátok Ifjúsági Szövetség támogatásával valósulhatott meg, melyet a főszervező, dr. Illyés Zoltán biológus nyitott meg.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 25. hétfő, 21:52
 

Így tekerhetsz az erdőben legálisan

Fotó: Gulyás AttilaHa valaki terepen szeretne bringázni, azt Magyarországon elméletileg nem teheti meg akárhol. Ezt sokan nem tudják, de sokan azok közül sem tarják be, akik tudják. Utánajártunk a szabályoknak. 

 

Karrier Irodák Országos Találkozója

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája elkötelezett abban, hogy kapcsolatba kerüljön a felsőoktatási intézmények karrier irodáival, ezért elindítja a Karrier Irodák Országos Találkozója rendezvényt.

A rendezvény célja: az intézményi együttműködések erősítése, a jó gyakorlatok megosztása, készítése és fejlesztési elképzelések meghatározása, melyek közvetíthetőek a Kormányzat felé.

2017. október 9., 9:00–16:00
ELTE Bölcsészettudományi Kar
1088 Budapest Múzeum körút 6-8., Budapest, 1088


Módosítás dátuma: 2017. szeptember 20. szerda, 09:52
 

Aláírásra került a közös nyilatkozat

A Fidelitas, valamint 13 anyaországi és határon túli társszervezete a Nemzetpolitikai Szeminárium keretein belül, sajtótájékoztatóval egybekötve fogadta el és írta alá a közös nyilatkozatot.

"Mi, a Kárpát-medencében élő, hazaszerető fiatalok közös nyilatkozatban ítéljük el az Ukrajnában zajló, a nemzeti kisebbségek ellehetetlenítését célzó folyamatokat. Az új ukrán oktatási törvényben foglalt intézkedések ugyanis olyan mértékben csorbítják a kisebbségek jogait, amelyek láttán nem maradhatunk csendben. Pártpolitikai és ideológiai nézeteinket félretéve, egységesen, közös erővel kívánunk fellépni a kárpátaljai magyar és más nemzeti kisebbségek kulturális és oktatási jogainak megtámadásával szemben.
 
 

Egy zéró hulladékos fesztivál margójára

Augusztus 24-27. között Oszkón került megrendezésre a Gyüttment Fesztivál, ahol célul tűzték ki a zéró hulladék megvalósítását. A Humusz nem csak szakmai partnerként vett részt, de zéró hulladék információs pontot is üzemeltetett. Azonban, ami még fontosabb: résztvevőkként is megtapasztalhattuk, mit is jelent hulladékmentesen fesztiválozni. Személyes élménybeszámoló.
Módosítás dátuma: 2017. szeptember 03. vasárnap, 21:50
 

Kutatók Éjszakája Zalaegerszegen 2017.

A Technológiai Centrum programjára szeretettel várjuk a fizika-kémia-gépészet-járműipar iránt érdeklődőket 3-99 éves korig! 

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 20. szerda, 09:51
 

Mintegy negyvenen vehettek át a Zalai Megyei Érték címet tanúsító oklevelet pénteken a művelődési központban megtartott rendezvényen

A Zala Megyei Önkormányzat, illetve a megyei és a lenti értéktár bizottság közös rendezvényével vette kezdetét az idei Őszi Fesztivál Lentiben, ahol dr. Pál Attila, a Zala Megyei Közgyűlés elnöke adta át az okleveleket.

A megyegyűlés elnöke köszöntőjében arról beszélt, hogy 2012-ben alkotta meg a kormány a hungarikumokról szóló törvényt, melynek eredményeként ma már több mint 1000 településen jött létre települési értéktár bizottság a megyeiek mellett. Zala megye az elsők közt volt, amely rendszerezte a földrajzi, illetve az élők keze nyomán létrejött értékeket.

Továbbá arról beszélt: az értékek közt megtalálható például a hetési fumu, de méltán büszke lehet a megye Göcsej kincseire, vagy a Hévízi-tóra, ami hungarikum. Hangsúlyozta: fontos, hogy mindezek nemcsak a jelennek szólnak, hanem a jövő számára is maradjanak fenn. Továbbá kiemelte, hogy a Göcseji Múzeumban található több mint 6000, a 19. és a múlt századból való fotó digitalizálását végezték el, e gyűjtemény már online elérhető, emellett szólt a Kovászna megyével való együttműködésről is, ahol zalai segítséggel sikerült értéktár bizottságot felállítani.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 18. hétfő, 20:59
 

Légy részese a Szabadegyetemnek Zánkán!

A Nemzeti Ifjúsági Tanács a tavalyi évhez hasonlóan 2017. szeptember 21-24. között Szabadegyetemet szervez Zánkán tagszervezetei fiataljai számára.

A NIT a Szabadegyetem keretében egy olyan platformot kíván létrehozni a tagszervezetek és a fiatalok számára, amely találkozási lehetőséget biztosít a hazai civil- és ifjúsági szektor számára, továbbá képzéseken, tudástranszferen, valamint közösségépítésen keresztül kívánja elősegíteni a NIT és a tagszervezetek közötti hatékony együttműködést.

Módosítás dátuma: 2017. szeptember 17. vasárnap, 12:45
 

III. Óballai Falunap


TISZA MENTI BARÁTKOZÁS

 

2017. szeptember 9-én, szombaton


Vendégtelepülések: TISZAPÜSPÖKI, TISZATENYŐ, MARTFŰ, RÁKÓCZIFALVA, FEGYVERNEK

 


1. oldal / 434

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés