FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

LÁTOGATÁSI LEHETŐSÉG A VARJÚVÁRBA A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIN

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI SZEPTEMBER 18-19-ÉN
Látogasson kultúrhelyszíneket ezen a hétvégén is!

Minden évben szeptember harmadik hétvégéjén szervezik Európa-szerte a Kulturális Örökség Napját. Ennek keretében olyan épületeket, helyszíneket lehet meglátogatni, amelyek az év többi napján zárva vannak.


A 1984-ben Franciaországban Történelmi Műemlékek Nyílt Napja címmel egyedülálló kezdeményezés indult útjára azzal a céllal, hogy azok a kiemelkedő, várhatóan széles érdeklődésre számot tartó műemléképületek, amelyek általában zárva vannak a nagyközönség előtt, egy hétvégén nyissák meg kapuikat, és ingyen, lehetőleg szakszerű vezetéssel fogadják a kíváncsi látogatókat. Az azóta nemzetközivé vált mozgalomhoz 48 európai ország, többek között Magyarország is csatlakozott.

Ajánló:
A Budapest melletti Üröm több rendezvénnyel is szerepel a programban, így többek között látogatást lehet tenni az ürömi pincerendszerben (2010. szeptember 18. 10.00 órától) és Budapest Határkövek címmel túrát is szerveznek (2010. szeptember 19. 10.00 órától) az Ürömi Teleház szervezésében.

További információ:
http://www.oroksegnapok.hu/index.php?oldal=kereses&helynev=%DCr%F6m&pageno=1
Központi honlap:
http://www.oroksegnapok.hu

LÁTOGATÁSI LEHETŐSÉG A VARJÚVÁRBA A KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAIN
www.oroksegnapok.hu


PROGRAM:

UTAZÁS:
légkondicionált, videoképernyős autóbusszal (férőhely 49 fő)

INDULÁS:
2010. szeptember 17-én, pénteken 12 órakor BUDAKALÁSZ , KÓS KÁROLY MŰVELŐDÉSI HÁZTÓL és 13 órakor BUDAPEST, KÓS KÁROLY TÉR 3. sz.-tól (Kispest, Wekerle telep)

ÉRKEZÉS: SZTÁNA faluba péntek este kb. 20-21 óra között. Az utazás során negállás 2x (határátlépés után a határnál és a Királyhágón) útközben a határig vetítés és előadás Kós Károlyról és Dr. Kós Károlyról, valamint Kolozsvárról

SZÁLLÁS:
2 helyszínen 1: A Sztána faluban lévő Kék Iringó Panzióban (25 fő) 2: a Varjúvár melletti Kós Károly tervezte Szentimrei Villában (20 fő)

Érkezés után a Szentimrei villában szállást foglalóknak valamint az egyes programok szerint gyalogolni kell földúton Sztána és a Varjúvár között, a távolság kb. 2 km.

SZOMBATI PROGRAM:
reggelizés, Varjúvár megtekintése (a faluban megszállóknak gyaloglás a Varjúvárig vezetővel) séta a Varjúvár környékén (Csigadomb, állomás), 14 órára gyaloglás Sztánára a buszhoz és indulás Kolozsvárra.

KOLOZSVÁRI PROGRAM: Házsongárdi temető, Farkas utcai templom, Mátyás szobor környéke - Fő téri séta, Mátyás Király szülőháza kívülről.
Este Sztánán a szálláshelyen vacsora.

VASÁRNAP: 13 óráig szabad progam. LEHETŐSÉGEk: Varjúvár megtekintése, séta a faluban, istentisztelet Sztánán, lovaglás a Varjúvár mellett, vetítés, könyvbemutató a Szentimrei villában, kirándulás-séta a környéken.
13 órakor ebéd. 14 órakor indulás haza.

ÁRAK: A Kék Iringó panzióban megszállóknak: 19.500 Ft a Szentimrei villában megszállóknak 17.500 Ft.
Az árak az alábbi szolgáltatásokat tartalmazzák: autóbuszos utazás (Budapest- Sztána-Kolozsvár-Budapest), szállás 2 éjszakára, 2 reggeli (szombat-vasárnap), 1 vacsora szombaton, 1 ebéd vasárnap, kalauzolás Kolozsváron

FÉRŐHELYEK: Kék Iringó panzióban 2 db 3 ágyas szoba, 2 db 4 ágyas szoba, 1 db 4 ágyas szoba, 1 db 6 ágyas szoba
Szentimrei villában 1 db 2x1+1x2 ágyas szoba, 1 db 3x1 ágyas szoba, 1 db 2x1+1x2 ágyas szoba, 1 db 2x1 +5 ágybetétes szoba, 1 db 3x1 ágyas szoba

JELENTKEZÉS AZ ÚTRA: e-mailben cím: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. , tárgy: KÖN-re jelentkezés.
A jelentkezésben az alábbi adatokat kérjük feltüntetni: jelentkezők neve, telefonszáma, lakhely (hol kívánnak felszállni a buszra), lehetőség szerint melyik szállást választják...

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2010 augusztus 10.

BEFIZETÉS: 2010 augusztus 16-17-én, 17 órától 19 óráig Budapest Kós Károly tér 3. sz. alatt.

BŐVEBB FELVILÁGOSÍTÁS: 30/237-3625 begin_of_the_skype_highlighting              30/237-3625      end_of_the_skype_highlighting, 06-1/707-7504, 30/864-3080 begin_of_the_skype_highlighting              30/864-3080      end_of_the_skype_highlighting telefonszámon, vagy e-mailben: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 15. szerda, 11:12  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Október 15-én ismét Regeneráció – Kormányzati Karrier Expo

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium jövő szombaton második alkalommal is megrendezi a Regeneráció - Kormányzati Karrier Expót a Millenárison. A KIM az elmúlt évben több rendezvénnyel is nyitott a fiatalok felé: az első alkalommal tavaly ősszel megrendezett Kormányzati Karrier Expóra közel 8000 fiatal látogatott ki, a tavaszi Közigazgatási Nyílt Napon több mint hatszázan vettek részt, nyáron pedig Regeneráció Tábort szerveztek a közigazgatás iránt érdeklődő fiatalok számára.

Bővebben...