FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Ifjúsági webrádió

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

 

 

Az ifjúsági (web)rádiók a kisközösségi rádiók egy jól körülhatárolható szeletét alkotják, mely elsősorban a fiatalokért, a fiataloknak szól és szolgáltat.


A kisközösségi rádió olyan típusú rádiót jelent, mely egy adott közösséghez szól és vételkörzetét tekintve is erősen korlátozott. Az Országos Rádió és Televízió Testület meghatározása szerint a kisközösségi rádiózás célja, hogy lehetővé tegye olyan rádiók működtetését a kistelepüléseken és kisebb közösségekben, amelyekben nem lehetséges egy helyi rádió gazdaságos működtetése, de a helyi közösség igényelné egy neki szóló rádióadó létét, valamint, hogy lehetőséget nyújtson azon intézményeknek, amelyek a rádiózással egy speciális hallgatói kör igényeit elégítenék ki.

Néhány példa, a teljesség igénye nélkül:

 

 

(A linkek új ablakban nyílnak meg, ezért előbb engedélyezd ezeket a böngésződben )

Első Pesti Egyetemi Rádió (EPER)
Az Első Pesti Egyetemi Rádió egy budapesti, nem nyereségérdekelt kisközösségi rádió, mely az ELTE BTK Múzeum körúti kampuszán sugároz 2004 óta a 97,00 MHz-en. Informális elnevezése: EPER.

Mustár FM Rádió
Mustár FM - Szemtelenül fiatal!

2007. november 25-én kezdte meg a sugárzást a Mustár FM ifjúsági rádió, melyet Nyíregyházán és vonzáskörzetében foghatsz a 89,6 MHz-en, valamint on-line hallgathatsz a www.mustarhaz.hu oldalon a nap 24 órájában. A Mustár FM műsorait 14-24 éves fiatalok szerkesztik és vezetik, teljes egészében fiataloktól, fiatalokról és fiataloknak szól. Ifjúsági és civil, kisközösségi, nem nyereségérdekelt rádióként működik. Ez a fiatalok és a bátrak rádiója, hiszen bárki, aki szeretné magát kipróbálni a médiában, csatlakozhat a csapathoz.
Ha kíváncsi vagy rá, milyen egy szemtelenül fiatal rádió, kattints a www.mustarhaz.hu oldalon a Mustár FM logójára!

Rádió Eper
A Rádió Eper miskolci rádióként indult 2008. szeptember 15-én az FM 92,4 Mhz-en és interneten. A rádióállomás születése egy rádiós kísérletnek is felfogható, hiszen először próbálkozik meg az országban a nap 24 órájában house zene sugárzásával. Tematikus rádió lévén kizárólag egy jól körülhatárolt célcsoporthoz szól. Az állomás pályázatában a Miskolci Egyetem hallgatóit jelölte meg mint célközönség.

Rádió ICE
A rádió 2006 óta működik. Zenéivel, műsoraival fiatalabb /15-40/ közönséget céloz meg, mint az Árkádia. Jelenleg éjféltől a nappal hallható műsorok ismétlése hallható. Nappal többféle stílust is sugároz. Többen is önként kapcsolódtak be a rádió létrejöttébe, szerkesztésébe.

Rádió Mi
Vételkörzet:
Földi sugárzás Szeged FM 89.9 MHz
Online adás Rádió Mi MP3 128 kbit/s; AAC 32 kbit/s

A Rádió Mi Szegeden működő közösségi rádió. Műsorát Szegeden földfelszíni sugárzással és interneten közvetíti.
A Rádió Mi elsősorban zenei és kulturális rádió. Zenei kínálatát a különböző rétegzenei irányzatok váltakozása határozza meg. Műsorai közt rétegzenei összeállítások, mixek, valamint kultúrával, utazással, sporttal, filmművészettel, irodalommal, tudománnyal és életmóddal foglalkozó magazinműsorok szerepelnek. Bemutatja mindazon témákat, eseményeket, alkotásokat és kezdeményezéseket, melyek a helyi kereskedelmi médiában nem kapnak helyet. A rádió műsorkészítői önkéntesek, DJ-k, zenészek, újságírók és egyetemisták is találhatóak köztük. Műsorkészítő lehet bárki, akinek műsorötletét az egyesület elfogadja, és műsorát megfelelő színvonalon, felelősségteljesen tudja készíteni.

Rádió-Smile az Ifjúság Kultúrájáért Közhasznú Alapítvány
Az Alapítvány és a Rádió célja: Az ifjúság kulturális igényszintjének emelése, oktatása, nevelése, közösségi tudatának növelése, szabadidejük hasznos és értelmes eltöltésének elősegítése a magas színvonalú, kulturális, ismeretterjesztő, tudományos és szabadidős ifjúsági rádióműsorok készítésének támogatásával és feltételeinek elősegítésével.

 

Vagy nincs még rádiód? Akkor látogass el a Szabad Rádiók Magyarországi Szervezetének honlapjára és tájékozódj, olvass, fórumozz!

Módosítás dátuma: 2010. szeptember 11. szombat, 18:58  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés