FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Partnerkereső ifjúsági projektekhez

Olvasóink értékelése: / 2
ElégtelenKitűnő 

Szeretnél társaiddal részt venni egy nemzetközi ifjúsági cserén vagy programon külföldön? Vagy talán Ti szeretnétek hasonlót szervezni Magyarországon? De van egy bökkenő, nem találtok külföldi partnert. Az alábbiakban, aktuális partnerkereséseket teszünk közzé, elsősorban a Fiatalok Lendületben Program keretében.

Lehet, hogy csak Te szeretnél részt venni az Európai Önkéntes Szolgálatban, ez esetben itt is tallálhatsz fogadóhelyeket. Ha mégsem találsz megfelelőt, keresd Eurodesk partnereinket, pontjainkat szerte az országban!

Aktuális felhívások
IFJÚSÁGI CSERÉK, IFJÚSÁGI KEZDEMÉNYEZÉSEK, IFJÚSÁGI DEMOKRÁCIAPROJEKTEK


Ifjúsági csere a rasszizmus és idegengyűlölet legyőzésére

A törökországi Gençlik Sosyal Gelişim Derneği keres partnerszervezetet a "Black Face of the Big Dream" elnevevésű 1.1-es alprogramon belül szerveződő képzésükhöz, ami 2012. március 17-től 25-ig kerül megrendezésre Törökországban, Balikesirben.

A program részletes leírása itt olvasható, az együttműködési nyilatkozatot pedig innen lehet letölteni.

Kapcsolat: Ismail IKIZ, +05073725049, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

"THE PLACE OF RELIGION IN THE NEW SOCIETY" - török szervezet keres partnert ifjúsági cseréhez

A török Gençlik ve Değişim Derneği szervezet szervez a fenti címmel ifjúsági cserét, 2012. március 5. és 13. között. Ehhez szeretnének partnereket találni, a Fiatalok Lendületben programországok bármelyikéből, előreláthatólag szeptember 1-ig.

További részletek a feltöltött dokumentumban olvashatók.

"WE ARE EUROPEANS" - ifjúsági csere a roma integráció elősegítésére

6 napos ifjúsági cserét szervez 2012. február 6-tól 12-ig a Roma Youth Association Ankarában, Törökországban. A projekthez csatlakozik 16 roma résztvevő is, négy különböző országból. Az egyes országokból 3 résztvevő és egy csoportvezető csatlakozhat. A szállás költségeit a csere ideje alatt teljesen, az utazás költségeit 70%-ban vállalják át a szervezők. Jelentkezni az együttműködési nyilatkozat elküldésével 2011. augusztus 26-ig lehet.

Kapcsolat: +90 312 4339095, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Olasz szervezet keres partnereket ifjúsági demokráciaprojekthez
A Comune di Siena nevű szervezet pályázatot szeretne benyújtani a Fiatalok Lendületben Programban 1.3-as alprogramra. Jövő tavaszra terveznek egy nemzetközi konferenciát Sienában a demokratikus állampolgárságról.

Részt vevő szerezeteket várnak, a szervezetek 5-6 15-29 év közötti fiatalt és 1-2 felnőtt poltikust vagy döntéshozót delegálhatnak a programra.

A mellékelt összefoglaló részletesebb képet ad a terveikről.

További információk:
Giulietta Bonechi vagy Marina Scozzi
Comune di Siena - Eurodesk
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. vagy Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.EURÓPAI ÖNKÉNTES SZOLGÁLAT

Lettországba keresnek önkéntest
Kulturális és sport központba, fiatalokkal és gyermekekkel való foglalkozó önkéntest keresnek sürgősen, szeptember 1-ig. Az önkéntes munka 2012. júniusától vagy júliusától 6 hónapig tart, helyszíne mindössze 50 km-re található a fővárostól, Rigától. A projekt részletes leírása itt olvaható.

Jelentkezni motivációs levél írásával Marta Drupa-nal, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen lehet.

Önkéntesség Olaszországban
Az olaszországi Tempo Libero szervezet keres 4 önkéntest egy mozgássérült emberekkel foglalkozó központba, ami Brescia tartományban található, egy Idro nevű faluban.
Az önkéntesség 2011. december 6-tól 2012 júniusáig, vagy 2012 szeptemberéig tart, az önkéntesektől függően.
Az érdeklődők jelentkezését szeptember 1-ig várják e-mailben ( Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ), a kitöltött jelentkezési lappal és egy motivációs levéllel. A jelentkezési lap utolsó oldalát faxon is kérik elküldeni (0039 030 2808366).


FIATALOK A VILÁGBAN

"PORTRAYING MY EUROPE" - képzés fiatal újságíróknak

A Fiatalok Lendületben Program 3.1-es alprogramán belül szeretne pályázatot benyújtani a  Mladiinfo FEJS MK (www.mladiinfo.com), ehhez keres sürgősen, augusztus 22-ig partnerszervezeteket. A képzés során a gazdasági válságot követő munkanélküliség és az európai ifjúsági mobilitás témáit fogják feldolgozni, és az ezekről való tudósítás módjait elsajátítani a közösségi média segítségével.

Jelentkezni augusztus 22-ig, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen lehet, az alábbi űrlap és az előzetes együttműködési nyilatkozat elküldésével.


"PARTICIPATING FROM THE DIVERSITY" - Képzés Spanyolországban

Spanyolországi ifjúsági információs iroda a 3.1-es alprogramon belül képzést szervez a fenti címmel.

Helyszín: ALJARAQUE - HUELVA (Spanyolország)
Időpont: 2012. February 20-26.

Résztvevők: max. 24 fiatal 16 EU-s + 8 Délkelet-európai országból

Munkanyelv: angol

További információk a részletes leírásban olvashatók.

Kapcsolat:
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.IFJÚSÁGSEGÍTŐK TÁMOGATÁSA - KÉPZÉSEK, SZEMINÁRIUMOK


Different Cultures, Common Awareness - nemzetközi képzés  fiatalokkal foglalkozóknak
Helyszín: Szczecin, Lengyelország
Időpont: 2011. december
Nyelv: angol
Azoknak szól ez a képzés, akik nemzetközi önkéntesekkel, vagy diákokkal foglalkoznak a helyi közösségekben. A különböző projektek alkalmazásánál lehetséges veszélyekről és lehetőségekről való tanulás, multikulturális konfliktusok kezelése, nemzetközi fiatalok bevonása, beilleszkedésének elősegítése új környezetükben - ezek lesznek a képzés fő témái.
Mindezeket a témákat workshopok, drámajáték, és csoportmunka segítségével fogják feldolgozni a képzés során, a lehető legtöbbet tanulva egymástól.
A szállás költségét teljes mértékben, az utazás költségeinek pedig 70%-át állják a szervezők.  
Jelentkezni 2011. augusztus 23-ig lehet.
Kapcsolat: Ksenia Arefyeva, 091 812 8728, Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


"YOUNG CITIZEN IN THE CENTER OF EUROPE" - szeminárium Szlovákiában

A szlovákiai Kosice-ben kerül megrendezésre 2012. március 5-11. között az európai állampolgársággal foglalkozó szeminárium, a 4.3-as alprogram keretein belül. A szeminárium külön hangsúlyt fektet a visegrádi négyek országainak politikai, társadalmi, illetve gazdasági kihívásaira. A partnerszervezetek 3-3 résztvevőt küldhetnek a képzésre, egyenként 30 eurós részvételi díjjal. A képzés munkanyelve angol. További részletek a csatolt fájlban.

Jelentkezni e-mailben 2011. augusztus 22-ig lehet, a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. címen.


S. T. E. R. - Lengyelországba keresnek 4.3-as képzéshez  résztvevőket
Időpont: 2012. március 22-29.
Helyszín: Lublin, legyelország

S. -  Szocioterápia
T. -  Teátrum
E. - Empátia
R. - Ritmus és relaxálás
A "S.T.E.R." kurzus koncepcióját olyan fiatalok alkották, akik hisznek abban, hogy a  színházon, szocioterápiás fogalkalkozáson és a ritmuson keresztül könnyű kapcsolatba lépni a fiatalokkal, különösen azokkal, akiknek nehézséget jelent a társaik együttműködniük.

A képzés felhívását és részletesebb bemutatását angol nyelven olvashatjátok itt.

Jelentkezési lap letölthető itt.

További információ:
Eliza Iwan
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


"Voluntarism and Youth" törökországi képzés az önkéntességről és a fiatalokról

A "Voluntary Spirits" csoport képzést szervez olyan fiataloknak és ifjúsági munkásoknak, akik szeretnének többet megtudni az önkéntességről.
Képzés ideje: 2011. október 28 - november 4.
Helszín: Mus, Törökország

Munkanyelv: angol .

Részletes információk a képzésről.
Jelentkezési lap.

További információk:
Salih Yuce
"Voluntary Spirits"
MobileTel: (+90) 539 234 56 35
Fax: +90 436 212 16 72
e-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.


Képzés Grúziában

Grúziában tartandó képzéshez keresnek résztvevőket az európai migráció és az ifjúsági mobilitás témakörében. A képzés eredményeként a résztvevők olyan tudást és képességeket szerezhetnek meg, amelyek elősegíthetik őket migrációs és mobilitási programok fejlesztéséhez saját országukban és közösségükben. A képzés időpontja 2011. szeptember 22. – 29. A képzésről bővebb információ Beata Bankowskatól kérhető a Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címen vagy a +99593 468184-es telefonszámon.


EGYÉB

Németország

Egy német szervezet magyar ifjúsági szakembereket szeretni invitálni a 2011. december 7. és 11. között megrendezésre kerülő találkozójára, Frankfurtba, melyet a Goethe-Institut-tal karöltve kívánnak megszervezni. A találkozó témája a kisebbségi háttérrel rendelkező fiatalokra fókuszál, és a tervek szerint az eseményen egy 2012-es ifjúsági cserének a programját is kidolgozzák. A részvétel feltétele a német nyelv társalgási szintű ismerete. További információ:
Walter Sabiel
Jugend International
Postfach 70 05 20
60555 Frankfurt am Main
E-mail: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.KULTÚRPONT IRODA   


A Kulturális és Oktatási Főigazgatóság a pályázó szervezetek segítésére partnerkereső adatbázist működtet. (KultúrPont)
Az Európai Bizottság Kulturális és Oktatási Főigazgatósága (DG EAC) a Kultúra program keretében pályázni kívánó szervezeteknek nyújt segítséget adatbázisával.
A szervezetekre való rákeresés illetve regisztráció angol nyelven történik. A weboldal az évenkénti tavaszi brüsszeli információs naptól a pályázatok leadási határidejéig üzemel.
http://culture.teamwork.fr/partner_search/index.php

 

Módosítás dátuma: 2011. augusztus 25. csütörtök, 12:50  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés