FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Egy önkéntes-fogadási programot ajánlunk a figyelmetekbe

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Alapítványunk évek óta fogadóhely partnere az ELTE Szolgáltató Központ Önkéntesség a munkavállásban c. tanrendi, kredites kurzusában. A felsőoktatási törvény lehetőséget teremt a hallgatók számára, hogy a kreditek egy részét önkéntességgel szerezzék meg. Az ELTE-n egy olyan modell került kidolgozásra az Oktatási Igazgatósággal, ahol az önkéntesség megvalósítása egy szabadon választható kurzus kereteiben történik.  A kurzust az Egyetem bármely szakos, évfolyamú hallgatója felveheti, előfeltétel nélkül. 

A kurzust felvevő hallgatók a félév során 30 óra önkéntességet töltenek el egy általuk választott fogadóhelynél, bepillantást nyerve a mindennapokba, aktuális feladataikba. Ez a hallgatóknak felbecsülhetetlen tapasztalatot és önismeretet jelent a munkaerő-piacra való kilépés előtt, a fogadószervezeteknek pedig egy kis segítséget a feladataikban és tapasztalat az önkéntes-koordinációban.

A hallgató fogadása több konstrukcióban működik. Vannak partnerek, akik kötött időben, fix feladatokra várnak hallgatókat, de vannak olyanok is, akik rendezvényes kitelepüléseket vagy online feladatokat tudnak ajánlani a számukra. Az egyeztetés a szervezet és a hallgató között történik.

Első lépésként a hallgatók részt vesznek egy tájékoztató órán, ahol megismerik a kurzus felépítését, a félévben aktuális fogadóhelyeket és kínálatukat, majd az óra végén jelentkeznek hozzájuk. A 30 óra önkéntességet a félév végéig, 2017.05.19-ig szükséges teljesíteniük.

A fogadóhelyként részt vevő partnerek feladata, hogy ez idő alatt feladatokkal lássa el az önkéntest, majd annak ellátását követően igazolást állítson ki a megvalósulásról. Ezen kívül egy rövid visszajelzést nyújtanak a kurzus szervezését, fejlesztési lehetőségeit illetően. Az együttműködésről írásbeli megállapodás születik, amely pénzmozgást nem igényel.

A fogadószervezeteknek lehetősége van személyesen is bemutakozni és promótálni az általuk hirdetett önkéntes feladatokat, minderre az első órán kerül sor egy rövid, néhány perces prezentáció keretében. A személyes bemutatkozási rész természetesen nem kötelező (ilyenkor az általuk küldött információk az oktatók által kerülnek ismertetésre).

A jelentkezés fogadóhelynek most zajlik, a bemutakozó óra a jövő héten van. Kérlek, ha érdekel Benneteket a lehetőség vagy kérdésetek van, keressetek nyugodtan, a kurzus szervezésében jómagam is közreműködöm.

Bővebb információk:

Elérhetőség: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ;  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; mobil: +36 30 663 7593

Bővebb információk a kurzusról fogadószervezeteknek: http://karrierkozpont.elte.hu/fogadoszervezeteknek

Kurzusleírás a hallgatók számára: http://karrierkozpont.elte.hu/onkentesseg-a-munkavallalasban-karriermenedzsment-iii/

Várom visszajelzéseteket!

Üdvözlettel,

Karsai Szilvia

Pszichodiák Alapítvány

---

Karsai Szilvia
kuratóriumi elnök
Pszichodiák Alapítvány
Székhely: 1064 Budapest, Izabella utca 47. III/19.
Postacím: 1381 Budapest, Pf. 1401
Nyilvántartási szám: 01-01-0006508
Adószám: 18085875-1-42
Email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Pszinapszis: www.pszinapszis.hu
Módosítás dátuma: 2017. február 07. kedd, 11:27  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

ZALAEGERSZEGEN IS MEGNYÍLT AZ ÚJ NEMZEDÉK IRODA
Zalaegerszegen is megnyílt az Új Nemzedék Kontaktpont a Bíró Márton utca 26. szám alatt. Az ünnepélyes átadáson köszöntőt mondott Vigh László országgyűlési képviselő, Gyutai Csaba polgármester, Balaicz Zoltán ifjúsági ügyekért felelős alpolgármester és Siklódi László Levente, az Új Nemzedék Központ ügyvezető igazgatója. Jelen volt továbbá Gecse Péter, az Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság elnöke, ifj. Sándor Dénes György, az Ifjúsági és Sport Albizottság vezetője, Bognár Ákos, a Zalaegerszegi Ifjúsági Kerekasztal elnöke, Velkey Péter humánigazgatási osztályvezető, Fentősné Belléncs Andrea ifjúsági szakreferens és több, a helyi ifjúsági életben dolgozó kollégánk.
Bővebben...