FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Egy önkéntes-fogadási programot ajánlunk a figyelmetekbe

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 
Alapítványunk évek óta fogadóhely partnere az ELTE Szolgáltató Központ Önkéntesség a munkavállásban c. tanrendi, kredites kurzusában. A felsőoktatási törvény lehetőséget teremt a hallgatók számára, hogy a kreditek egy részét önkéntességgel szerezzék meg. Az ELTE-n egy olyan modell került kidolgozásra az Oktatási Igazgatósággal, ahol az önkéntesség megvalósítása egy szabadon választható kurzus kereteiben történik.  A kurzust az Egyetem bármely szakos, évfolyamú hallgatója felveheti, előfeltétel nélkül. 

A kurzust felvevő hallgatók a félév során 30 óra önkéntességet töltenek el egy általuk választott fogadóhelynél, bepillantást nyerve a mindennapokba, aktuális feladataikba. Ez a hallgatóknak felbecsülhetetlen tapasztalatot és önismeretet jelent a munkaerő-piacra való kilépés előtt, a fogadószervezeteknek pedig egy kis segítséget a feladataikban és tapasztalat az önkéntes-koordinációban.

A hallgató fogadása több konstrukcióban működik. Vannak partnerek, akik kötött időben, fix feladatokra várnak hallgatókat, de vannak olyanok is, akik rendezvényes kitelepüléseket vagy online feladatokat tudnak ajánlani a számukra. Az egyeztetés a szervezet és a hallgató között történik.

Első lépésként a hallgatók részt vesznek egy tájékoztató órán, ahol megismerik a kurzus felépítését, a félévben aktuális fogadóhelyeket és kínálatukat, majd az óra végén jelentkeznek hozzájuk. A 30 óra önkéntességet a félév végéig, 2017.05.19-ig szükséges teljesíteniük.

A fogadóhelyként részt vevő partnerek feladata, hogy ez idő alatt feladatokkal lássa el az önkéntest, majd annak ellátását követően igazolást állítson ki a megvalósulásról. Ezen kívül egy rövid visszajelzést nyújtanak a kurzus szervezését, fejlesztési lehetőségeit illetően. Az együttműködésről írásbeli megállapodás születik, amely pénzmozgást nem igényel.

A fogadószervezeteknek lehetősége van személyesen is bemutakozni és promótálni az általuk hirdetett önkéntes feladatokat, minderre az első órán kerül sor egy rövid, néhány perces prezentáció keretében. A személyes bemutatkozási rész természetesen nem kötelező (ilyenkor az általuk küldött információk az oktatók által kerülnek ismertetésre).

A jelentkezés fogadóhelynek most zajlik, a bemutakozó óra a jövő héten van. Kérlek, ha érdekel Benneteket a lehetőség vagy kérdésetek van, keressetek nyugodtan, a kurzus szervezésében jómagam is közreműködöm.

Bővebb információk:

Elérhetőség: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ;  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. ; mobil: +36 30 663 7593

Bővebb információk a kurzusról fogadószervezeteknek: http://karrierkozpont.elte.hu/fogadoszervezeteknek

Kurzusleírás a hallgatók számára: http://karrierkozpont.elte.hu/onkentesseg-a-munkavallalasban-karriermenedzsment-iii/

Várom visszajelzéseteket!

Üdvözlettel,

Karsai Szilvia

Pszichodiák Alapítvány

---

Karsai Szilvia
kuratóriumi elnök
Pszichodiák Alapítvány
Székhely: 1064 Budapest, Izabella utca 47. III/19.
Postacím: 1381 Budapest, Pf. 1401
Nyilvántartási szám: 01-01-0006508
Adószám: 18085875-1-42
Email:  Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.
Pszinapszis: www.pszinapszis.hu
Módosítás dátuma: 2017. február 07. kedd, 11:27  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Negyedszázad - Magyar Ifjúság 2012 kötetbemutató a Corvin téren

Az Ifjúságszakmai Társaság a Nemzeti Művelődési Intézet közreműködésével mutatja be a rendszerváltás óta felvett ifjúságkutatási adatokat feldolgozó Negyedszázad – Magyar Ifjúság 2012 című kötetét. A kötet a fiatalok élethelyzetének illetve életmódjának időbeli változásait követi, az elmúlt 25 év tendenciáit és jellegzetességeit összegezve. A tanulmány a hazai nagymintás ifjúságkutatások eredményeit nemzetközi trendekbe ágyazva is értelmezi, ezzel támpontokat nyújtva a jövőre vonatkozó kutatásokhoz-fejlesztésekhez. 

Helyszín: Nemzeti Művelődési Intézet,  Budapest, I. ker. Corvin tér 8. 

Időpont: 2016. május 3. (kedd), 10:00 óra.

Bővebben...