FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Célvizsgálat a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek nem peres ügyszakában

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Az Országos Bírósági Hivatal Elnöke 2016. március 30. napján rendelte el a civil és egyéb cégnek nem minősülő szervezetek nyilvántartási eljárásai időszerűségének és hiánypótlási gyakorlatának országos vizsgálatát.

A nyilvántartott élő szervezetek számának megoszlása a vizsgálat idején: 

Változatlanul a legtöbb élő szervezetet a központi régió két törvényszéke tartja nyilván (Fővárosi Törvényszék, Budapest Környéki Törvényszék), a vizsgálati anyag azonban rámutatott arra, hogy a beérkező kérelmek nagysága nem feltétlenül a bejegyzett élő szervezetekhez igazodik. A kérelmek számát tekintve több vidéki törvényszék is igen leterhelt (Nyíregyházi Törvényszék, Miskolci Törvényszék, Kecskeméti Törvényszék, Győri Törvényszék és a Szegedi Törvényszék). 
 
Két törvényszék kivételével, ahol 40% -ot is eléri a született határozatokra jutó fellebbezések száma, a törvényszékek nagy részén az nem jelentős, 6 % alatt kerül fellebbezés előterjesztésre.
 
Az időszerű ügyintézés vonatkozásában megállapítást nyert, hogy a Tatabányai, a Balassagyarmati, a Zalaegerszegi és a Veszprémi Törvényszéken született a legjobb eredmény, azaz a vizsgált időszakban a kérelmek 100%-ában naprakész az ügyintézés. Egyebekben a törvényszékek többségén mára nincs ügyhátralék.
 
A törvényszékek nyitottak az ügyfelek, az érintett külső szervezetek és a társhatóságok felé. A bíróságok megfelelő külső kommunikációjának eredményeként az ügyfelek egyre gyakrabban használják a bíróságok központi honlapján elhelyezett segédanyagokat és az okiratsablonokat. Rendszeressé vált az ún. Civil napok tartása is. 
 
forrás: birosag.hu

http://www.nonprofit.hu/hirek/Celvizsgalat-a-civil-es-egyeb-cegnek-nem-minosulo-szervezetek-nem-peres-ugyszakaban

Módosítás dátuma: 2016. október 15. szombat, 16:13  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Európai Ifjúsági Hét 2011. - Nyugat-dunántúli Programok

Regionális Ifjúsági Nap

Egy nap a strukturált párbeszédről, fiataloknak szóló európai lehetőségekről. A nap programja: bemutatók, fórumok, beszélgetések, játék, kulturális- és szórakoztató programok. A nap folyamán a fiatalok és a velük foglalkozó szakemberek információkat kaphatnak a strukturált párbeszéd eredményeiről és a nekik szóló európai programokról, megismerkedhetnek különböző projektekkel.
Időpont: 2011. május 17.
Helyszín: Győr - Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat (Árpád út 32.)
BŐVEBB INFORMÁCIÓ (program, jelentkezési lap) ITT ÉRHETŐ EL!

Bővebben...