FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

A KIM 12 szervezettel kötött stratégiai partnerségi megállapodást

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 
Közös célunk egy olyan állam, ahol mindenki jól érzi magát, és meg tudja valósítani álmait – húzta alá Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter, miniszterelnök-helyettes a Parlament Gobelin termében, ahol ünnepélyes keretek között stratégiai partnerségi megállapodást írt alá 12 szervezettel.
A miniszter köszöntőjében emlékeztetett: az első megállapodást az Amerikai Kereskedelmi Kamarával 2011. február 24-én kötötte a KIM. Ez az együttműködési forma, ez a jogi intézmény még csak egy éves tehát, ám bizonyos, hogy a partnerek bizalommal és jó szándékkal közelednek egymáshoz. A hétköznapokban sajnos általános jelenség a bizalom hiánya – mutatott rá, hozzátéve: mi ezt szeretnénk meghaladni, és valódi, stabil, tartalmas partnerséget létrehozni.

Az aláíró szervezetek olyan állammal kötnek megálapodást, mely nem hiszi, hogy tévedhetetlen, mely nem paranccsal, nem erőből kényszerít ki eredményeket, hanem a jogszabályok előkészítésébe bevonja a társadalmi szervezeteket annak érdekében, hogy jobb minőségű, végrehajtható és az életviszonyoknak megfelelő jogszabályok születhessenek – nyomatékosította Navracsics Tibor.

Ha mindig azt tartjuk szem előtt, hogy mi köt össze minket – mondta –, könnyebben és gyorsabban haladhatunk előre. Partnerségünk egyfajta kiszámítható keretet teremt, melyen belül ismerjük és keressük egymást, és mindannyian a közös megegyezésre törekszünk – fogalmazott. A közigazgatási és igazságügyi miniszter kiemelte: közös célunk egy olyan állam, ahol mindenki jól érzi magát, biztonságban van, és meg tudja valósítani az álmait.

Aláírók:

Magyar Ügyvédi Kamara: Dr. Bánáti János elnök
Magyar Országos Közjegyzői Kamara: Dr. Tóth Ádám József elnök
Magyar Mérnöki Kamara: Barsiné Pataky Etelka elnök
Joint Venture Szövetség: Fekete István elnök
Civil Összefogás Fórum: Dr. Csizmadia László elnök
Országos Szövetkezeti Tanács : Farkas Tamás elnök
Felszámolók és Vagyonfelügyelők Országos Egyesülete: Somogyi Ferenc elnök
Cégbírák és Gazdasági Bírák Egyesülete: dr. Gál Judit elnök
Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége: Prof. Dr. Veress Gábor elnök
Magyar Versenyjogi Egyesület: Dr. Hegymegi-Barakonyi Zoltán alelnök
Magyar Fordítók és Tolmácsok Egyesülete: Schaffler György elnök
Magyar Bírói Egyesülettel (Az egyesülettel a KIM már korábban megkötötte a megállapodást.)
(kormany.hu)
Módosítás dátuma: 2011. november 15. kedd, 21:26  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés


Newsflash

Készül a kormányhatározat, amely szabályozná a fiatalok szórakozását

Újabb rendelettel kívánja biztonságosabbá tenni a szórakozóhelyeket a kormány, ezért várhatóan még ebben a félévben elfogadják azt a jogszabályt, amely azt korlátozza, hogy a 18 éven aluliak meddig tartózkodhatnak egy zenés-táncos rendezvényen. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium ifjúságügyi főosztályának vezetője elmondta: a tervezet társadalmi egyeztetés alatt van.

Bővebben...