FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Módosult az szja egy százalékának civil felhasználhatósága

Olvasóink értékelése: / 0
ElégtelenKitűnő 

A parlament elfogadta, hogy a közhasznú szervezetekkel szemben ne legyen elvárás az állami szervvel vagy önkormányzattal kötött szerződés megléte. A fideszes Kővári János javaslata szerint a szereződés helyett a közhasznú jogállással nem rendelkező civil szervezetekkel azonos feltételekkel váljanak az egyszázalékos szja-felajánlás kedvezményezettévé.

A személyi jövedelemadó (szja) meghatározott részének, az adózó rendelkezése szerinti felhasználásáról szóló törvény eddig ugyanis másképpen kezelte a közhasznú jogállással rendelkező, és a nem közhasznú civil szervezeteket. Az előbbiek csak akkor juthattak hozzá az adózók egy százalékos felajánlásához, hogyha már egy évvel korábban - állami szervvel vagy önkormányzattal kötött szerződés alapján - végezték a tevékenységüket.

Az Országgyűlés 324 igen szavazattal, 8 nem ellenében és egy tartózkodás mellett ezt a megszorítást vette ki az említett törvényből. A jogszabályba kiegészítésként bekerült a közhasznú tevékenységek listája is, így a jövőben ide tartozik például a szociális tevékenység, a természetvédelem, a gyermek- és ifjúságvédelem, a fogyasztóvédelem és az atlanti integráció elősegítése is. A Ház szavazatával egyúttal a magyar hősök emlékének megörökítéséről szóló törvényen is változtatott, annak érdekében, hogy a megemlékezéseken ne csak egyesületek, hanem alapítványok is részt vehessenek.

Forrás: www.hirado.hu

Módosítás dátuma: 2012. szeptember 25. kedd, 14:04  

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés