FIATALOK.INFO

Ifjúsági információs honlap

  • A betűméret növelése
  • Alapértelmezett betűméret
  • A betűméret csökkentése

Mégsem járnak le január elsejével az ügyfélkapus jelszavak

Olvasóink értékelése: / 1
ElégtelenKitűnő 

Orbán megmenti a feledékeny júzereket

Csütörtökön megírtuk, hogy január elsején 300 ezer felhasználó ügyfélkapus jelszava jár le, a rendszer pedig kizárja őket, ha nem igényelnek újat. A legfrissebb Magyar Közlönyben azonban péntekre megjelent egy rendelet, amely módosítja a jelszavak lejárati idejét:

1. §A központi elektronikus szolgáltató rendszer igénybevevõinek azonosításáról és az azonosítási szolgáltatásról szóló 224/2009. (X. 14.) Korm. rendelet a következõ 39. §-sal egészül ki:

„39. § Az e rendelet hatálybalépését megelõzõen létesített ügyfélkapuhoz tartozó jelszó megújítás hiányában – a 9. § (4) bekezdésében foglaltaktól eltérõen – 2012. évben, az ügyfélkapu regisztráció idõpontjával megegyezõ hónap azonos napján jár le.”

Orbán Viktor s. k.,
miniszterelnök

Ennek köszönhetően a jelszavak nem az alapból beállított dátum, hanem a regisztráció idejétől számított két év után járnak le, így sokaknak marad még idejük a cserére.

Nem kell azonnal okmányirodába menni

Akkor sincs minden veszve, ha a kitolt határidőt is lekéssük: ha a jelszó már lejárt, de a lejárattól számítva még nem telt hatvan nap, az Elfelejtett jelszó opcióval még igényelhető új. Okmányirodába pedig csak akkor kell bemenni új jelszóért, ha ezt is túlléptük.

 

Szavazás

Melyik múzeumot látogatnád meg legközelebb?
 

Bejelentkezés

Advertisement

Featured Links:

keresés